Vanteen pinnoitus fiilis

Vanteiden pinnoitus

Vanteiden pinnoitus helpottaa puhdistusta

Vanteiden pinnoitus on vanteille yhtä tärkeää kuin vahaus autolle. Pinnoituksella suojaat vanteesi turhalta rasitukselta sekä helpotat niiden puhtaanapitoa. Toimenpiteellä saat vanteellesi samalla myös lisää käyttöikää.
Pinnoitamme vanteet aina kauttaaltaan, myös vanteen sisäpuolelta. Tämä helpottaa pesutilanteessa, sillä vanteiden sisäpintoja on hankala puhdistaa niiden ollessa asennettuna autoon. Pinnoitteen ansiosta lika myös irtoaa vanteesta helpommin, jopa pelkällä vedellä, eikä pesu vaadi voimakasta manuaalista hankausta tai kemiallisia puhdistusaineita.

Pinnoite suojaa vannetta

Vanteiden pinnoitus on suojakäsittely alumiini- sekä peltivanteille, joka tehdään nanokeraamisella pinnoitteella. Pinnoite kestää tehokkaasti jokapäiväistä rasitusta.

Vanteisiin pinnoite suihkutetan kynäruiskun avulla, jotta voidaan varmistaa pinnoitteen tasainen levittyminen tasaisesti kaikille vanteen pinnoille. Vanteiden pinnoitus luo vanteen pinnoille kovan vettä ja likaa hylkivän suojaavan pinnan.

Vanteen pinnoitus lähikuva VW
Vanteen pinnoitus lähis

Vanteiden pinnoitus säilyttää vanteesi uudenveroisina

Jotta vanteet pysyisivät uudenveroisina ja käyttökelpoisina mahdollisimman pitkään, kannattaa ne pinnoittaa. Vanteet altistuvat talvisin päivittäin tiesuolalle, joka edesauttaa vanteiden korroosiota. Tiesuolan vuoksi alumiinivanteet alkavat hapettua. Kärsineen ulkonäön lisäksi hapettuminen saattaa aiheuttaa renkaaseen vuotoja, joiden vuoksi matka saattaa keskeytyyä renkaan tyhjetessä. Tyhjällä renkaalla ajaminen on suuri turvallisuusriski ja saa aikaan myös isot kustannukset renkaan rikkoutuessa.

Talvisin vanteiden sisään takertuu usein myös lunta, joka aiheuttaa tärinää ajaessa.Kesällä vanteisiin jää jarrupölyä kiinni sekä tiestä irtoaa pikeä, joten vanteita ei enää saa helposti puhdistettua. Vanteiden pinnoitus ehkäisee tehokkaasti korroosiota sekä helpottaa puhtaanapitoa, kun lika ja lumi eivät tartu läheskään yhtä lujasti kiinni.

Sopiiko pinnoitus kaikenlaisille vanteille?

Pinnoitus voidaan tehdä sekä uusille että käytetyille vanteille. Tärkeää on, että vanteet ovat puhtaat pinnoitusta tehtäessä. Puhdistamme aina uudet ja käytetyt vanteet ennen pinnoitusta siihen soveltuvin ainein. Myös jo alkanutta korroosiota voidaan hidastaa perusteellisella puhdistuksella.

Pinnoitus voidaan tehdä myös mattapintaisiin vanteisiin.

 
Vanteen pinnoitus VW-merkki
Vanteen pinnoitus vesipisarat

Kestääkö pinnoite käytössä?

Pinnoite kestää vanteissa hyvinkin pitkään. Auton käyttöolosuhteet, vanteiden hoito sekä ajomäärä vaikuttavat kestoon.

Pääsääntöisesti oikein asennettu  pinnoite kestää vanteissa yhtä pitkään, kuin renkailla voi ajaa. Kun rengas on kulunut vaihtokuntoiseksi, kannattaa pinnoitus myös uusia vanteisiin.

 

Katso työhinnasto tästä »

 

Kysy lisätietoja lähettämällä sähköpostia tai soittamalla numeroon 02-510 5300.