Akut

Auton akut

Auton akut, asennukset sekä testaukset ammattitaitoisesti

Auton akut ovat kuluvia varaosia, sillä modernit autojen sähköjärjestelmät vaativat paljon akuilta. Lisääntynyt sähkötoimintojen käyttö sekä lyhyet ajomatkat kuluttavat akkua sekä lyhentävät sen käyttöikää huomattavasti. Lämpötilan ollessa plussan puolella ongelmaa ei vielä ole, mutta heti ensimmäisten pakkasöitten jälkeen voi käydä niin, ettei auton moottori käynnisty startattaessa.

Varsinkin kaupungissa akun tyhjenemisen syynä usein on lyhyet matkat yhdistettynä kylmän akun vaillinaiseen kykyyn ottaa vastaa virtaa. Ajoetäisyydet ovat lyhyitä, joten akkuun ei ehdi latautumaan ajon aikana edes käynnistämiseen tarvittavaa virtaa, saatikka ikkunoiden ja penkkien lämmittämiseen vaadittavaa virtaa. Kun tämä toistuu jatkuvasti, akun varaustaso putoaa ja jonain aamuna auto ei vaan enää jaksa käynnistyä.

 

Auton akut kannattaa testata etukäteen

Autosi akun kunto on mahdollista tarkastaa ennakkoon jo ennen pakkasten tuloa. Näin vältyt harmittavilta seurauksilta aamukiireessä ja varmistat että kaikki akun virtaa käyttävät sähkölaitteet esimerkiksi valot, radio, pyyhkijät tai istuinlämmittimet toimivat moitteettomasti myös haastavammissa olosuhteissa.

Rengas Turusta löytyvät tarvittavat laitteet akun testaukseen ja ammattitaitoiset asentajamme voivat vaihtaa uuden akun vanhan tilalle samalla kertaa, mikäli akun teho ei ole enää riittävä. Nykyaikaisten autojen akkuja ei enää kannata lähteä itse vaihtamaan. Akun vaihto on monimutkaistunut merkittävästi lisääntyneen elektroniikan myötä, joten vaihtamiseen vaaditaan useimmiten autoalan ammattilaisen taitoja.

 

Akun kierrätys

Käytetyt auton akut ovat ongelmajätettä ja ne pitää kierrättää ympäristöystävällisesti. Samalla kun akkusi vaihdetaan uuteen, huolehdimme myös vanhan akkusi asianmukaisesta kierrätyksestä. Näin sinulta säästyy aikaa ja vaivaa ja voit turvallisin mielin luottaa siihen, että vanha akkusi ei kuormita jatkossa ympäristöä ja kaikki hyödynnettävät materiaalit siitä on otettu talteen uusiokäyttöä varten.

Akuista irrotettuja materiaaleja voidaan hyödyntää eri tavoin. Lyijystä saadaan lähes 100 prosenttia hyödynnettyä ja sitä käytetään esimerkiksi uusien akkujen valmistuksessa. Muovi kierrätetään akkukoteloiden materiaaliksi. Osa komponenteista voidaan käyttää energiana jätevoimalaitoksissa.

Lisää ongelmajätteiden kierrättämisestä voi lukea täältä.

 

Varaa testaus- tai vaihtoaika akullesi tästä

TURKU RIESKALÄHTEENTIE  sähköpostitse tai soittamalla 02-510 5311.

KAARINA  sähköpostitse tai soittamalla 02-510 5320

SALO  sähköpostitse tai soittamalla 02-510  5371.  Tai tule käymään paikan päälle!

 

Katso tästä muut huollon palvelut »