Vanteen oikaisutyö fiilis

Vanteen oikaisu

Vanteen oikaisu

Vanteen oikaisu tarkoittaa vääntyneen vanteen korjausta takaisin pyöreäksi. Useimmiten vanteet menettävät muotonsa ajossa tapahtuvien osumien vuoksi, esimerkiksi kuopat tiessä tai terävä asvaltin reuna voivat vaurioittaa vanteitasi osuessasi niihin. Kolhun tullessa aina ei siis ole pakko laittaa kalliita vanteita roskiin, vaan kannattaa harkita niiden oikaisua.

Vanteen oikaisu sivulta

Hyvät välineet ja osaavat tekijät

Oikaisutyö vaatii onnistuakseen erikoisvälineet. Käytössämme on huippumoderni laitteisto ja oikaisuun erikoistunut henkilökunta, jotta voimme taata onnistuneen lopputuloksen. Erityisesti vanteiden oikaisuun suunniteltu hydraulinen prässi, tarkat heittokellot sekä tehokkaat laitteet vanteen lämmitykseen varmistavat, että oikaisu saadaan suoritettua ammattitaidolla ilman vanteen halkeamista.

 

Hinnoittelu ennen työn suorittamista

Arvioimme vanteen oikaisun hinnan aina ennen työn suorittamista, joten yllätyksiä ei kustannusten suhteen pääse tulemaan. Jokaisen vanteen oikaisu on aina yksilöllinen työ ja hinta vaihtelee työn vaikeuden ja suuruuden mukaan hintahaitarilla 70-120 euroa. Käytännössä vanteen oikaisu on aina edullisempaa kuin uuden vanteen hankinta, joten se kannattaa ilman muuta tehdä muuten hyväkuntoiselle vanteelle.

 

Oikein toimiva vanne on suora

Oikaisuun päädytään useimmiten siksi, että vääntyneet vanteet aiheuttavat tärinää autolla ajettaessa. Huonontunut ajomukavuus saa ajajan yleensä ottamaan yhteyttä, mutta ennen pitkää vääntynyt vanne vaurioittaa myös itse autoa.

Vääntynyt vanne saattaa saada aikaan myös ilmavuotoa renkaasta, joka ajettaessa muodostaa turvallisuusriskin. Tämän lisäksi vääntynyt vanne on myös esteettinen haitta ja vaikuttaa auton ulkonäköön.

Kannattaako vanhaa vannetta lähteä oikaisemaan?

Useimmiten uuden vanteen hinta on korkeampi kuin jo olemassa olevan vanteen korjaus. Lisäksi uusilla vanteilla on myös usein pitkät toimitusajat. Täysin samanlaista vannetta ei myöskään välttämättä ole enää saatavilla, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää koko uuden vannesarjan hankinta. Vanteen oikaisulla siis säästää sekä rahaa että aikaa. Ja mikä tärkeintä, oikaistu vanne toimii kuten uusi.

 

Sekä pelti- että alumiinivanteen voi oikaista

Peltivanteet kestävät halkeamatta enemmän vääntöä kuin alumiinivanteet. Aina ennen työn suorittamista kerromme, onko vanne mahdollista oikaista ja miten suuri riski on, että se halkeaa oikaisun aikana. Mikäli käy huonosti ja vanne työskentelyn aikana halkeaa tai on jo valmiiksi haljennut, joudumme hitsauttamaan sen kuntoon. Tällöin korjaukseen kuluu hieman enemmän aikaa.

Pystymme oikaisemaan myös auton alla olevan vanteen. Helpointa kuitenkin on, että vanne oiotaan käyttöajankohdan ulkopuolella, toisin sanoen kesävanteet korjataan talvella ja talvivanteet kesällä. Näin pystyt jättämään vanteesi meille korjattavaksi eikä sinun tarvitse seisottaa autoasi korjaamolla.

 

Vanteen oikaisu edestä

 

Katso työhinnasto tästä »

 

Kysy lisätietoja lähettämällä sähköpostia tai soittamalla numeroon 02-510 5300.